Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Apparaatissa osoitteessa Liisankatu 8, Pori. Aloitamme lauantaina 20.10. kello 14.00, mutta alusta ja lopusta kannattaa varata aikaa tavaroiden kasaamiselle ja yleiselle sosialisoitumiselle. Mikäli sormesi syyhyävät jo piirtämään ilmoittaudu oitis osoitteeseen [email protected]. Perimme osallistumismaksuksi 2€. Summaan sisältyvät kahvit, teet, suklaat ja muut naposteltavat tapahtuman ajaksi sekä alkeellisimmat piirustusvälineet. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, juotko kahvia vai teetä ja mikset voisi esittää tarjoiltavia koskevia toivomuksiakin.

Mikäli pääset paikalle, muttet halua valvoa 24 tuntia, voit käppäillä Apparaattiin viettämään aikaa piirtäjien kanssa. Mikäli taas et pääse paikalle, voit pirauttaa Skype-tilille kaksnelonen-pori. Pidämme koneen auki suurimman osan ajasta, joten tunnelmaan pääsee etänäkin.




Säännöt

 - Kaksnelosen tavoite on tässä tapahtumassa hauskanpito ja piirtäminen, joten näitä sääntöjä ei ole pakko noudattaa. Seuraavassa virallisia sääntöjä ja ohjeita niiden rikkomiseen.

- Sarjakuvaa ei saa suunnitella etukäteen. Tätä sääntöä ei tarvitse noudattaa, jos sinulla on pitkään toteuttamista odottanut tarinan idea tai käsikirjoitus.

- Virallisesti hyväksyttävä kaksnelonen on vain yhden ihmisen tuotos. Neuvot ja yhdessä kehitellyt ideat kuitenkin kuuluvat asiaan.

- Mikäli sarjakuva ei valmistu 24 tunnissa, voi sen piirtämistä jatkaa viimeiseen sivuun asti tai lopettaa sille sivulle, jolle päättymisajankohtana jäi.

Ohjeita

- Älä pyri täydellisyyteen! Kaksnelosen ideana on saada tiukalla aikataululla valmiiksi sarjakuva. Mikäli tarina ja kerronta toimivat, mutta toteutus ei ajanpuutteen vuoksi toimi, voi sarjakuvan piirtää uudestaan paremmalla ajalla.

- Ennen aloittamista mieti, aiotko julkaista sarjakuvaa myöhemmin. Mustavalkoiset voi kopioida omakustanteiksi helposti kopiokoneella, harmaasävyiset hiukan hankalammin. Värillisten teettäminen lehdiksi on turhan kallista, joten ne kannattaa julkaista vain netissä. Julkaistaviksi tarkoitetut kannattaa piirtää skannausystävälliseen kokoon, eli mieluiten A4-kokoon.

- Ideoiminen: Voit kirjoittaa ylös parilla lauseella kiinnostavista juonista ja valita niistä mieleisen. Tarkemman juonen voi kirjoittaa ranskalaisin viivoin tai improvisoida. Älä suunnittele liian tarkasti.

- Aloita sarjakuvan piirtäminen sellaisella tyylillä, jonka voit pitää yllä koko 24 sivun ajan. Ei kannata aloittaa huolellisesti piirtämällä ja hutaista viimeiset sivut ajan, kiinnostuksen tai voimien loppuessa.

- Ota mieluiten mukaan omat välineet. Kannattaa valita luotettavat välineet, jotta aikaa ei mene turhaan välineiden pettäessa. Tarkista, että kynissä ja mustepulloissa riittää mustetta.

- Suosittelen luonnosteluun vaaleansinistä puuväriä, jota ei tarvitse erikseen pyyhkiä pois. Säästyy aikaa, tussaus säästyy mahdolliselta leviämiseltä ja paperi rypistymiseltä. Luonnostelu kannattaa kuitenkin tehdä karheasti tai jättää kokonaan väliin.

- Viivoittimien käyttö on turhaa ja aikaavievää.